HOLD DEG OPPDATERT

Her kan du lese våre aktuelle saker fra alt innen regnskap, bedriftsetablering og annen relevant informasjon for deg som driver eller jobber i en virksomhet.

Blogging – hobby eller næring

Blogging – hobby eller næring

Blogging har de siste 10 årene vært et aktuelt tema for både privatpersoner og skattevesenet. Det store spørsmålet har vært, er du som blogger skatt- og avgiftspliktig og hvordan dette skal rapporteres.

Lønn eller utbytte?

Lønn eller utbytte?

Mange har spørsmål vedrørende hva som er mest hensiktsmessig av å ta ut mer lønn, eller utbytte dersom du har underskudd i din bedrift. Er det egentlig noen fordeler ved å ta mindre lønn og større utbytte? Vi ser nærmere på problemstillingen.

Hvorfor velge AS?

Hvorfor velge AS?

Mange stiller oss spørsmål om hva slags selskapsform de skal velge ved en nyetablering. Svarene avhenger litt av fremtidsutsikter, risiko, budsjett og andre faktorer. I dette innlegget prøver vi å belyse noen viktige faktorer som er gjeldende ved etablering av et AS.

Trenger jeg en regnskapsfører?

Trenger jeg en regnskapsfører?

Mange nyetablerte grundere har tidligere spurt oss om det er nødvendig med regnskapsfører når man skal starte ett eget AS (Aksjeselskap). Svarer avhenger av flere faktorer som kunnskapsnivå og viljen til å lære. Vi går nærme inn på temaet i teksten under.